dilluns, 2 de novembre del 2009

Mapa Conceptual i Articles D'interés




Hola a Tots!!



En la part inferior hi ha un resum-síntesis i la meva opinió personal dels articles: l’Internet canvia la forma de llegir... i de pensar? I de l’actualitat literària del hipertext a lletra.

També he introduït un mapa conceptual de Barcelona realitzat a la classe de GITIC.



Resum-síntesis i opinió personal dels Articles



L’internet canvia la forma de llegir... i de pensar?


Internet és un del major canal d’informació. En Internet veiem vídeos, escoltem música, parlem amb els amics, etc. El nostre cervell s’adapta a aquest canvis que porta l’Internet, però quina influència tindrà?
Els experts estan dividits sobre aquest tema:
  • Per algunes persones, l’Internet pot disminuir les capacitats de llegir i pensar amb profunditat.
  • Per altres, l’internet es combinarà en un futur amb el cervell humà per augmentar exponencialment la capacitat mental.
Científics com Nicholas. G. Carr, creuen que l’influencia de l’Internet serà negativa. Ell diu que gràcies a l’Internet ell no pensa i llegeix amb profunditat com abans i que els medis de comunicació subministren el material per el pensament, però que també modelen el procés de pensar.

Aquesta plantejament de Carr ha provocat un debat en els fòrums especialitzats, el quals no creuen que aquest plantejament sigui una idea tant descabellada. Molts especialistes participen en aquest debats dient que sí l’ informació es presenta d’aquesta forma, el cervell aprendrà aquesta estructura de pensament, encara que, en un futur hauríem de veure si el cervell l’utilitzes com a mode de comportament, fet que, és perfectament possible.

Altres científics com Raymond Kurzweil creuen que aquest influencia serà positiva, ja que pensen que aquests instruments ampliaran el nostre abast mental i que les nostres ments no necessitaran dedicar l’esforç a coses que se li poden deixar a les màquines. Nosaltres no tenim que prescindir de buscadors com Google ja que són un amplificador de la nostra memòria.

En definitiva, les persones avui en dia no llegeixen en profunditat, sinó que fan mirades superficials. L’ús d’Internet pot provocar que les persones ,en un futur, es tornin gandules i que necessitin l’Internet per tot.

En la meva opinió, crec que l’internet i els medis poden exponencialitzar la capacitat mental però alhora provoquen que la gent perdi la seva capacitat de pensar i llegir en profunditat. L’internet s’està convertint en la muleta de tothom ja sigui dels grans com dels joves.

Avui en dia les persones tenim a l’abast molta informació per respondre quasi totes les nostres preguntes.



L’hipertext

L’ hipertext és un text molt complex el qual està compost per hipervincles que ens enllacen cap altres textos, vídeos, vídeos i imatges relacionades. Com hi ha molta informació, l’usuari ha de fer una tria.

En la meva opinió, els hipertextos són una bona idea ja que les persones no es queden solament amb una sola definició i explicació, sinó amb un ventall més gran.

Els hipertexts també tenen una part negativa, ja que tanta informació junta pot provocar una gran confusió a la persona que està buscant algun concepte . Molta informació sobre alguna cosa pot ser bo i a la vegada, dolent.




Això és tot!!!




Salutacions!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada