dimecres, 9 de desembre del 2009

Visita a un centre educatiu

Hola a tots!!!



El dijous dia 26 de novembre vaig anar visitar l’escola Dovella que està situada al districte de Sant Martí, és una escola pública que anys enrere va ser un antic monestir.

Dovella és una escola que dóna classes a nens d’educació infantil i primària, és molt familiar i petita, i solament té una línea. Té uns 3 pisos i una pati bastant petit que s’ha de dividir per cursos.

En aquesta escola no utilitzen llibres, ja que realitzen la metodologia dels projectes com killpatrik. Ells al principi de curs escullen un tema que el treballen durant tot l’any. Quan inicien un nou curs, encara que comencin a treballar un nou tema, tornen a treballar el tema escollit de l’any anterior. Els mestres estan molt involucrats en aquest treball que fan els nens.

En aquesta escola l’assignatura de plàstica la treballen des de un altres perspectiva ja que primer, els alumnes treballen un autor, aprenen el seu estil, coneixen la seva vida, etc, i després de tot això els nens fan un dibuix, una manualitat...utilitzant elements del estil de l’autor o realitzat una manualitat similar a alguna obra que l’autor ja té.

A l’hora de realitzar els projectes o l’assignatura de plàstica els nens de diferents cursos s’ajunten, això es fa perquè l’escola creu que el nen més gran sempre podrà ajudar al nen més petit si a aquest li fa vergonya preguntar-li a la professora algun dubte, etc.

El que més em va agradar d’aquesta escola és que els nens eren molt autònoms i els professors deixaven que aquests donessin peu a la seva creativitat ja tant a l’hora de fer els projectes, com a l’hora de plàstica, a la de música, etc.



Per més informació introdueixo el link de l’escola: http://xtec.cat/ceipdovella/index.html







Aixó és tot!!









Salutacions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada