dimarts, 8 de desembre del 2009

Visita a un espai educatiu

Hola a Tots!!!






El divendres de la setmana extraordinària l’Elena, la Laura i jo vam anar al museu del xocolata. El museu del xocolata és un recinte gran que està dividit en 3 parts:

  • El museu.
  • Una escola de pastisseria.
  • Una cafeteria on es venen tot tipus de xocolates.

Quan accedeixess al museu et donen una xocolatina com a tiquet d’entrada. Dintre del museu hi ha la part més històrica i específica que parla del xocolata, com per exemple:


  • Què és el xocolata?
  • D’on prové?
  • Qui el menjava?
  • Quan es va començar a industrialitzar?
  • Etc.

L’altra part constava d’obres fetes amb xocolata que representaven una escena del llibre del Quixot, una lluita de gladiadors, etc. Eren una figures espectaculars i per menjar-se-les!

Dintre del museu hi havia dues sales d’audiovisuals: una dedicada als inicis del xocolata, és a dir, la seva història mitològica, d’on provenia… I una altre, dedicada al procés d’industrialització del xocolata. També hi havia una sala per realitzar activitats diverses tant per a nens com per adults.

A la part final del recorregut hi havia una part dedicada als planetes que estaven representats per figures de xocolata, i una altre part on ens mostrava les màquines que s’utilitzaven per crear els bombons, les tabletes de xocolata… en els inicis de l’industrialització.

Aquest museu també ofereix cada cert temps diferents exposicions de figures de xocolata.

Aquest museu té una oferta educativa bastant àmplia, ja que hi han unes activitat permanents tant per a joves com per adults, com per exemple:

  • Artistes de xocolata: és una activitat on els nens manipulen el xocolata per crear una figura.
  • Fes de pastisser: per aprendre les nocions bàsiques de la pastisseria per poder elaborar postres.
  • Tast de xocolata: per aprendre a distingir 4 varietats de xocolata, les diferents característiques, i com les hem de tastar.
  • Taller de piruletes: per aprendre a fer piruletes divertides.

També hi han unes activitats noves que canvien cada trimestres. Totes aquestes activitats tant permanents com trimestrals són pagant i tenen una durada aproximada de una a dues hores.

Aquest museu té una pàgina web:
http://www.pastisseria.com/ct/PortadaMuseu
en la qual podem observar el museu de forma virtual, trobar la manera de contactar amb el museu, conèixer els horaris, les activitat, i una cosa que m’ha semblat molt interessat on el nen es poden registrar a la pàgina web i poden fer activitat o cercar informació sobre el xocolata per poder preparar-se la visita al museu.

El museu també utilitza les noves tecnologies ja que hi han uns panells tàctils repartits per pot el museu on el nen o l’adult pot fer diferents activitats sobre el que ha estat llegint durant l’exposició, pot llegir informació nova d’una manera més visual, etc.





El museu del xocolata és un lloc que no us podeu perdre!!









Aixó és tot!!







Salutacions!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada